Skip Navigation

Portfolio >

From Claustrophobic to Spacious North Beach

Internal wall removal restores views and maximizes daylight [more]

This view home suffered from rooms cut off from each other as was the style in the 40's. None of the rooms in the back could see north to the islands in Puget Sound. The owner wanted to keep the small galley kitchen in place because of its efficiency and just upgrade its amenities.

By removing walls without losing space definition, we were able to gain views for all rooms on the main floor except for the bathroom. Not only views but light and connection to the rest of the house were attained in this effort. By changing the stairwell to open railing instead of drywall you can see through the dining room to the living room and fireplace from the kitchen.

In the home office, adding one window to the back yard and French doors to the north, the room is now connected to all around it, even out to the islands.

    1. From Claustrophobic to Spacious
    2. From Claustrophobic to Spacious
    1. From Claustrophobic to Spacious
    2. From Claustrophobic to Spacious
    1. From Claustrophobic to Spacious
    2. From Claustrophobic to Spacious
  1. From Claustrophobic to Spacious
  2. From Claustrophobic to Spacious
  3. From Claustrophobic to Spacious
  4. From Claustrophobic to Spacious
  1. From Claustrophobic to Spacious
  2. From Claustrophobic to Spacious
  3. From Claustrophobic to Spacious
  4. From Claustrophobic to Spacious
  5. From Claustrophobic to Spacious
  6. From Claustrophobic to Spacious
  7. From Claustrophobic to Spacious